Volvo Car Corporation har godkänt användandet av AnVa Polytech’s miljögummi!

Volvo Car Corporation (Volvo Cars) har slutligt godkänt användandet av AnVa Polytech’s (AnVa) miljögummi i de chassipluggar som AnVa levererar till Volvo Cars. Godkännandet är en följd av många och utförliga tester av materialet, hos såväl AnVa som Volvo Cars. Testerna har verifierat att produkterna, tillverkade av miljögummi baserat på återvunnen kimrök, uppfyller de tekniska krav som Volvo Cars har för chassipluggar.

Miljögummit är framtaget av AnVa tillsammans Scandinavian Enviro System (Enviro), som levererar återvunnen kimrök framtagen från bl.a. uttjänta däck. Enviro’s återvunna kimrök innebär en koldioxidbesparing på drygt 60 procent jämfört med när nyproducerad kimrök används. Samarbetet med Enviro omfattar även återvinning av AnVa’s eget gummispill.

”Det är fantastiskt glädjande att vi nu fått vårt första kommersiella godkännande för produkter baserat på vårt miljögummi. Det är ett första och viktigt steg på vägen mot att göra gummiindustrin miljövänligare.” säger Bo Norlin, VD AnVa Polytech.

AnVa har en uttalad miljöstrategi med stort fokus på teknikutveckling för miljöapplikationer. Fordonsindustrin är ett av våra viktigaste kundsegment och en tuff kravställare inom många områden. Vi är övertygande om att vårt miljögummi kommer att skapa en efterfrågan även inom övriga kundsegment och generera långsiktig affärstillväxt.